Salafi Wahabi Semen Gua Uhud: Hapus Jejak Islam?

Gua Uhud

Jika ini benar, berarti Salafi Wahabi berniat mengikis habis jejak2 sejarah Islam. Rumah kelahiran Nabi sudah dihancurkan. Rumah Nabi bersama Siti Khadijah di Mekkah juga dijadikan WC Umum. Saat kita Sya’ie, bukit Shafa dan Marwah tersisa sedikit sekali. Sehingga kita tidak merasakan bolak balik ke bukit Shafa dan Marwah.
Sekarang pintu Gua Uhud ditutup dengan semen. Apa maksudnya?
Jika semua jejak sejarah Islam dihapus oleh Wahabi, maka orang2 akan beranggapan Islam itu cuma sekedar dongeng belaka. Tidak ada bukti sejarah yang mendukungnya.

Selama ini para sahabat, para ulama Salaf membiarkan peninggalan Islam dgn aman. Namun Wahabi yang dibentuk Zionis Inggris tahun 1700-an masehi selain mengadu domba ummat Islam juga berusaha menghancurkan semua peninggalan Islam dgn dalih “Memberantas Kemusyrikan”.

Padahal para sahabat dan ulama salaf jangankan peninggalan Islam, peninggalan Fir’aun saja seperti Piramida dan Sphinx yang sebesar bukit itu mereka biarkan sebagai bukti sejarah kebenaran Islam.

Penghancuran Kota Mekkah?
http://kabarislamia.blogspot.com/2015/03/penghancuran-kota-mekkah.html

Wahabi Berdasarkan Al Qur’an dan Hadits
https://kabarislamia.com/2015/03/01/wahabi-berdasarkan-al-quran-dan-hadits/

Bambang Darmawan Setiadji
Pintu Gua Uhud Ditutupi Simen Oleh WAHHABI.

Satu demi satu usaha puak ekstrem wahhabi melukai hati umat Islam di seluruh dunia. Terbaru, usaha wahhabi di Arab Saudi menutupi pintu Gua Uhud dengan simen dan batu. Kebiadaban apa yang telah meresap ke dalam jiwa mereka.

Ini merupakan satu usaha jahat wahhabi di Arab Saudi dalam menghakis kesan-kesan peninggalan sejarah dari Junjungan Mulia Sayiduna Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم. Usaha berterusan dalam melemahkan ingatan umat Islam terhadap Sayiduna Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم. Semoga ALLAH melindungi kita semua.

Saya tidak faham bagaimana tergamaknya mereka memusnahkan keulungan warisan kemuliaan ini. Tidakkah wahhabi-wahhabi ini merindui dan bercita-cita untuk duduk dimana duduknya tubuh mulia Nabi Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم. Berhajatkan menempatkan tapak tangan, kaki mereka dimana pernah Sayiduna Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم letakkan. Tidakkah hati-hati keras itu dapat merasai betapa kerasnya batu-batu gua yang melindungi tubuh mulia Sayiduna Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم dari serangan tentera musyrik dalam Perang Uhud. ALLAH… betapa kelamnya hati-hati mereka ibarat ditutupi simen-simen yang dibina dari tangan-tangan hina mereka sendiri.

Apabila mendaki Gunung Uhud, tidak terasakah bagaimana perasaan Sayiduna Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم merasai kesedihan apabila melihatkan tentera memanah berpaling dari arahannya. ALLAHU ALLAH. Kerasukan apa yang menyentap jantung para pemuda di Saudi sehingga tergamak menodai tinggalan sejarah Nabi Muhammadصلى الله عليه وآله وسلم . Tidakkah mereka terimbau bagaimana berlumba-lumbanya pemuda sebaya mereka merayu agar turut sama berjuang bersama Nabi Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم dalam Perang Uhud. Ayah pemuda Rafi’ bin Khudaij merayu kepada Nabi Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم Agar mengizinkan anaknya berjuang.

Tetapi belia-belia di Arab Saudi yang terjerut leher mereka dengan akidah wahhabi, tidak langsung merasai keheningan kecintaan terhadap Nabi Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم. Bapa-bapa di Saudi begitu tenang dengan kerosakan akhlak anak-anak muda mereka.

Tuan-Puan, Gunung Uhud menyaksikan bagaimana syahidnya bapa saudara Nabi Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم iaitu Sayidina Hamzah bin Abdul Muthalib.

Gunung Uhud turut menjadi saksi tubuh mulia Sayiduna Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم terjatuh apabila dibaling bertubi-tubi dengan batu oleh tentera musyrik ketika itu. Gigi mulia Baginda صلى الله عليه وآله وسلم bahkan tertanggal dengan kepala yang terluka, darah mengalir di wajah mulia Baginda صلى الله عليه وآله وسلم hingga membasahi wajah beliau. ALLAH…..Seraya Baginda صلى الله عليه وآله وسلم berkata dalam keadaan menahan pedih :

كيف يفلح قو م خضبو ا و جه نبيهم و هو يد عو هم إ لى ربهم

“Bagaimana mungkin suatu kaum memperolehi kejayaan, mereka mengalirkan darah di wajah Nabinya yang mengajak mereka ke jalan ALLAH” [Ibnu Hisyam, J:2]

Tuan-Puan, Uhud hari ini menyaksikan betapa kemusnahan akhlak di kalangan pemuka wahhabi. Mereka telah menyakiti Nabi Muhammad صلى الله عليه وآله وسلم . Bahkan mereka menghalangi para pecinta Baginda dari menziarahi, merasai dan menghirup haruman syuhada Uhud. Maka tertutuplah hati mereka bagai disimen oleh tangan-tangan hina mereka. Perhatikanlah saudara mara terdekat kita agar tidak terpesong dengan keruntuhan akhlak sebegini. ALLAHU AKHBAR……

Iklan

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: